zondag 31 oktober 2010

Ketting

Ik melde al eens dat ik samen met collega's wat creatiefs doe. Een aantal jaar geleden was dat het maken van sieraden. Door middel van kettelen verbonden we kralen aan elkaar en maakte zo een mooi halssieraad. Ik was toen meteen verkocht en schafte de nodige spullen aan. Ik maakte kettingen in opdracht van vrienden en kennisen en beleefde daar plezier aan. Op den duur kwam de slop er in en belanden de tangentjes en kralen wat verder op de achtergrond. Sinds ik ben gaan winkelen met collega's heb ik het belang van een mooie ketting weer gezien. In plaats van veel geld uit te geven aan zo'n mooie ketting in de winkel, besloot ik er zelf weer een te maken. Leuk!
Ik gebruikte 2 bruine leren veters en kettelde met bruine glaskralen. Wat losse bedeltjes geven de ketting wat meer body dan alleen maar de kralen. Ik ben tevreden.

Een dagje Dordrecht

Afgelopen vrijdag vertrok ik samen met een vriendinnetje naar Dordrecht. Ze kreeg van mij een lunch kado en dat wilde we eens in een stad doen die we allebei niet kende, het werd Dordrecht. Leuke stad. En het was markt. Dus stofjes!!
Dordrecht heeft een mooi historisch centrum, met leuke kleine ondernemers. Er was een mooi kralenwinkeltje waar ik een mooie matroesjka kocht voor aan een zelfgemaakte ketting.
En er was dus markt, met een stoffenkraam (meerdere trouwens) die aanbiedingen had voor €1,- per meter. Ik heb meteen mijn slag geslagen.
En ik kocht knoopjes voor mijn tasje (zie vorige post), met mijn eigen inbreng zijn de bijgeleverde witte knoopjes niet meer heel mooi. Groen vond ik beter passen. Het burberry stofje was een restje op de rol. Altijd leuk om in huis te hebben. Voorlopig liggen de stofjes op kleur in de kast te wachten tot ik er iets mee ga doen.
Het was een gezellig, geslaagd dagje uit. Een leuke laatste dag van mijn herfstvakantie, maandag weer aan de slag!

donderdag 28 oktober 2010

De eerste les

Vandaag ging ik samen met mijn moeder voor het eerst naar de naailes. Samen hebben we een zwerfkaart waarbij we 3 keer gaan. Mijn moeder is erg fanatiek begonnen aan een wintermantel. Moeilijk project. Ik begon met de tas op de cover van Cath Kidston's naailes voor beginners. Ik maak hem niet helemaal hetzelfde want ik heb ervoor gekozen om een ander stofje aan de buitenkant te doen.
1 is de binnenkant, 2 is de buitenkant.
De tas is nog niet klaar en de volgende les is pas weer over een maand. Natuurlijk heb ik wel huiswerk meegekregen dus ik kan wel wat doen. Voor het resultaat, check dit blog!
ps, leuk al 2 volgers! Gezellig!

woensdag 27 oktober 2010

Dutch Design Week en een wijze les

Vandaag vertrok ik met de trein naar Eindhoven om te kijken naar dutch design. Ik kan er wel naar kijken, soms ben ik op het jaloerse af, ik wou dat ik dat kon bedenken/maken/op de markt zetten. Van dichtbij weet ik dat het hele proces erg veel tijd kost en dat iets verzinnen niet zomaar meteen iets uitvoeren is.
Ik heb veel tijd doorgebracht in de nieuw geopende lokatie van Piet-Hein Eek. Niet zozeer omdat ik fan ben van zijn werk maar meer van zijn manier van werken. Ik heb niet alleen staan kijken naar meubels die af waren maar ook naar de enorme fabriekshal die gewoon doordraaide. Fascinerend!

Deze collage maakte ik van een 4 foto's die ik vandaag maakte, van objecten die ik mooi vind. Foto 1,2 en 4 zijn genomen in het pand van Piet-Hein Eek. Foto 3 is onderdeel van de etalageroute door de stad.
In de trein terug naar huis kon ik het gesprek volgen tussen 2 mannen, een van 26 en een van 65, ze kenden elkaar niet maar raakte aan de praat. De man van 65 kwam net terug van 17 dagen Blanes met een koffer vol met wijn. Onderweg terug naar Vlissingen waar hij al 7 jaar woont, sinds hij met pensioen is. De jongen van 26 studeert nog en was onderweg naar zijn ouders in Goes. Het gesprek ging over reizen, leven en genieten. De man vertelde aan de jongen dat hij altijd hard gewerkt had in de slagerij, geld verdient met hard werken, het was een Rotterdammer in hart en nieren (tot zijn pensioen dan, daarna werd hij Zeeuw). Op 58 jarige leeftijd stopte hij met werken en reisde ieder voor en na seizoen naar de Spaanse kust, al 7 jaar! Een maat van hem wilde wel met hem mee, als hij klaar was met werken. Afgelopen september ging de man bij hem langs, op zijn begrafenis.
De wijze les die ik mee kreeg, als je in de gelegenheid bent om leuke dingen te doen, doe ze dan, voor je het weet is het te laat!

dinsdag 26 oktober 2010

Nieuwe marktplaats-aanwinst

Ineens was ik het gisteravond zat. Ik zal en ik moet een andere kapstok hebben. Dat soort dingen bedenk ik me altijd als ik al in bed lig. Meestal kan ik mijn dwingende behoefte dan uitstellen tot de volgende dag, maar helaas, vanacht ging dat niet. Ik lag al in bed maar heb toch mijn laptop er maar even bijgepakt. Zoeken op kapstok leverde veel hits op, ik vond er een aan de overkant van mijn straat, ik bood een tientje. Toen kon ik weer rustig slapen. Met de belofte aan mezelf dat ik ook nog bij de plaatselijke kringloop ging kijken, misschien staat er daar wel een voor 2,50. Hij stond er niet. Maar ik kreeg wel een mailtje dat ik de kapstok mocht komen halen. Even de straat oversteken en nu heeft hij een nieuw plekje in mijn gang:

Om te maken

Een linkje voor mezelf om te onthouden. Het is van een leuk, handig mandje waarin vanalles opgeborgen kan worden, altijd handig!

Tas gemaakt

Afgelopen vrijdag heb ik niet alleen cadeaus gekregen (zie vorige post), ik gaf er ook een weg. Voor een vriendinnetje maakte ik een tas in opdracht.
De basis is een linnentasje, ik tornde de zijkanten los en naaide tafelzeil van kitsch kitchen aan het grootste gedeelte. De binnenkant kreeg een mooie voering en de zijkanten zijn gewoon van zwart katoen. Met biaisband en een leuk rafelkantje werkte ik de tas af. Compleet werd hij door de tassieraad die ik maakte van een quiltspeld met mooie lintjes en een leuke hanger. In de afwerking kunnen nog wel wat verbeteringen aangebracht worden maar ze was er erg blij mee! En ik dus wel een beetje trots

Verwennerij

Afgelopen weekend had ik wel 3 dagen feest! Vrijdag was ik gezellig samen met vakantievrienden. We hebben geproost op een gezellig en gezond samen zijn. En ik werd verwend met cadeautjes voor mijn afstuderen:
Een heerlijk cadeau van mijn favoriete winkel Rituals. Een mooie vaas handbeschilderd door een autistische jongen en een heerlijk leesboek!
Zaterdag stond ik in de keuken om lekkere hapjes te maken voor de familie. Ik maakte hartige muffins die niet zo hartig waren als eigenlijk zou moeten, maar wel lekker. Ook maakte ik Mexicaanse flapjes, gevulde eieren, er waren lekkere broden en mijn moeder maakte pompoen-wortelsoep. Heerlijk genieten en weer cadeautjes:
Niet op de foto staat de naaicursus die ik kreeg van mijn moeder en de tijdschriftenbon, die verzilverde ik voor 11xFlair. Het boek van Cath Kidston kocht ik van boekenbonnen die ik kreeg. Een mooie sjaal en een unieke ketting:
 Mijn zusje, autonoom vormgever, werkte een project uit ter bevordering van het bewaren van mooie woorden. In de vorm van een ketting, normaal bekend van Priscilla of Rachelle, legt ze de nadruk op woorden als coryfee en quasi.
Zondag borrelde ik met collega's en een aantal (paarden)vrienden, er waren lekkere hapjes en drankjes en alweer cadeautjes:
pfff, wat ben ik verwend zeg! De Linda, verschillende bonbons, een persoonlijk kleur en stijladvies, bonnen voor de Rituals! Iedereen weet wel hoe ik te verwennen ben! Heerlijk!

donderdag 21 oktober 2010

Mooie stofjes

Vandaag was ik weer eens op het net aan het zoeken naar van alles en nog wat. Ik vond ook van alles en nog wat, te veel om op te noemen, deze stofjes wil ik blijven onthouden:
Ann Kelle's remix

Ann Kelle Urban Zoologie

Ann Kelle metro market
Van Ann Kelle, ik kwam op haar site via Mikodesign, Julia's Shop en zo doende. Ik word blij van deze vrolijke kleurtjes. Van de mooie producten die je ervan kunt maken. Het begint al helemaal te kriebelen. Nu nog niet aan de slag, maar volgende week wel, dan is het vakantie! Kan ik de hele week achter de brother. En natuurlijk op jacht naar mooie stofjes!

woensdag 20 oktober 2010

Nieuwe aanwinsten

Ik ga op zoek naar stofjes in de tweedehands winkel of in de coupon-bak met kilo-prijzen bij de stofwinkel (de Greef) in de buurt. De laatste keer dat ik ging had ik weer een aantal leuke aanwinsten voor samen minder dan een tientje:
Van links naar rechts, een ruitjes stof, een grote paarse lap, lekker teddystof, blauwe fleece met een werkje en bloemenkatoen. Te gebruiken voor van alles en nog wat!

Zelf gemaakt

Nu ik klaar ben met studeren ga ik een naaicursus volgen, samen met mijn moeder. Ik ben nog op zoek naar een goed project om daar onder begeleiding uit te voeren. Ik zit te denken aan een tas, tuto's te over op het net. Gaat wel goed komen dus. Ter voorbereiding maakte ik een naaldenopberger, met fiberfill en een lapje van Noeks. Dit is het resultaat:

Zelf gemaakt

Een paar keer per jaar organiseren we een crea-dag met collega's. Afgelopen weekend hebben ze een tas gehaakt van zpagetti, of glaskralen gemaakt. Eerder maakte we sieraden en een lampenkap. De lampenkap waar ik in mei ergens mee begon heb ik vorige week afgemaakt, en dit is het resultaat:

dinsdag 19 oktober 2010

Leuke vooruitzichten!

Komend weekend vier ik dat ik mijn diploma voor aardrijkskunde juf heb gehaald. Zaterdag kook ik voor mijn familie en aanhang, 9 personen in totaal. Ik zit de denken aan lekkere hartige hapjes met een goede salade en een heerlijke soep. Ik bak zelf appeltaart en ik zorg natuurlijk voor lekkere drankjes!
Zondag borrel ik met collega's en een klein clubje vrienden. Ik heb iemand in mijn vriendenclubje die het heerlijk vind om lekkere hapjes te maken voor grotere gezelschappen, daar maak ik graag gebruik van. Wel zorg ik natuurlijk zelf voor drinken, glazen, staantafels en ander noodzakelijke attributen. Spannend vind ik het altijd wel, gezellig natuurlijk, maar ook wel spannend. Voorbereidingen kosten tijd en daar moet ik de komende dagen wel aan denken! Ach, het houdt me van de straat!

zondag 17 oktober 2010

Een heerlijk weekend!

Vrijdag werk ik een drukke dag op school. Het is heerlijk om te weten dat na een dag hard werken er tijd is voor ontspanning! Op vrijdag is dat paardrijden, met het onlosmakelijk verbonden biertje na de les. Genieten. De rest van het weekend stond ook in het teken van paardrijden, gisteren les geven, en vandaag genieten van de herfstpracht in de vrije natuur op de rug van een paard, en er nog voor betaald krijgen ook! Wat wil ik nog meer!
Nou, er stond me een leuke thuiskomst te wachten, lapjes! Ik zie in blogland enorm veel swaps en give-aways. Ik besloot mee te doen aan deze leuke lappenswap. Ik vond in mijn brievenbus een envelop door mijzelf, aan mijzelf geadresseerd, maar gevuld met 4 lapjes uit verschillende hoeken van het land! Heerlijk zo'n verassing! Bedankt voor het organiseren dutch apple!
En nu nog bedenken wat ik er mee ga doen. Ik zie gelukkig genoeg inspiratie op Internet! De resultaten zal ik tonen!
De komende week is het hier in het zuiden nog geen vakantie dus nog even doorzetten voor dat ik met de lapjes aan de slag kan, ik kijk er nu al naar uit!

donderdag 14 oktober 2010

Stik maar!

Nu ik toch wel interesse krijg in stofjes, textiel en de zee aan mogelijkheden die deze grondstof met zich mee brengt, kijk ik wat meer om me heen. Niet alleen op het wereld wijde web (zie lijst met blogs) maar ook in real live. Het eerste weekend van oktober was ik bij het textielweekend in Tilburg, het Audax textielmuseum heeft zoveel moois! Vandaag was ik in museum Kempenland in Eindhoven. Hier is tot eind november de tentoonstelling Stik maar!. Niet echt uitnodigend natuurlijk uitgaande van de titel. Maar het was een leuke kleine expositie. De ontwikkelingen van de afgelopen 200 jaar waren te zien in de vorm van kleding en 'machines'. Er was ook een speciale hoek ingeruimd voor textiel in het onderwijs. Mooie merklappen, oude mode tijdschriften, de nieuwste snufjes afkomstig van ROC Eindhoven. Leuk dus.

woensdag 13 oktober 2010

Wat doe ik dan met die stofjes?

Vroeger toen op school nog het ouderwetse handwerken werd aangeboden las ik liever een boek of knipte ik uit verveling in mijn eigen arm (tja, ik verveelde me!). Ik kan me dus niet echt herinneren dat ik heb leren naaien, haken, breien of macrameeen. Ook toen ik de pabo ging volgen was dit geen onderdeel meer van het curriculum, ik miste er niets aan, dacht ik. Tot ik vorig jaar bedacht om stofjes aan elkaar te naaien op de naaimachine van mijn moeder. Het ging eigenlijk erg makkelijk. Mijn eerste ontwerp zou een grote lappendeken worden. Terwijl ik aan het naaien was werd het toch maar iets anders. Ik was niet zo secuur geweest met het knippen en ook de afwerking had nog wat oefening nodig. Ik had de smaak te pakken en iedere keer als ik op de markt ben, of een stoffenwinkel tegenkom, verwen ik mezelf met een mooi lapje stof, een coupon of tweede hands bij de kringloop!
En daar maak ik kussensloopjes van. In eerste instantie voor de verkoop op koninginnendag 2009 in Amsterdam, maar dat viel tegen. Van de 25 stuks verkocht ik er 4 of 5. Er is er wel een helemaal naar Amerika gegaan! Dat is dan wel weer leuk. Nu liggen ze in de winkel niet op internet maar gewoon in de echt shop. Zo af en toe wordt er nog een verkocht.

Blauw geblokt is het labeltje dat er aan zit. Natuurlijk is het niet orgineel, al dacht ik serieus van wel toen er mee begon vorig jaar, verschillende stofjes, een patchworksloopje. Ik keek toen nog niet verder dan mijn neus lang was.
Nu de sloopjes een beetje klaar zijn (ik maak ze soms nog wel in opdracht) wil ik wat meer kunnen en doen met de stofjes en de naaimachine. Binnenkort start ik met een korte cursus voor de ANV (algemene naai vaardigheden) en dan wil ik wat meer kunnen, tasjes maken ofzo, misschien wel kleren? Ik weet het nog niet!

maandag 11 oktober 2010

Genieten vandaag de dag

Zaterdag ben ik eens lekker geld over de balk gaan smijten in een kledingwinkel. Dat is voor mij een uitzonderlijke bezigheid in tegenstelling tot vele anderen. Kleding kopen is niet perse een hobby van mij. liever geef ik mijn geld uit aan stofjes om iets van te maken, of aan boeken om uit te lezen.
Omdat het niet mijn hobby is, ben ik er ook niet zo goed in. Twee collega's hebben mij mee genomen om me te laten zien welke mooie leuke kleren ik kan kopen om mijn verschijning te verbeteren. En met succes! Vandaag droeg ik een nieuwe set kleding en mijn (andere) collega's complimenteerde mij met mijn nieuwe outfit. Dat was genieten!

pfff....een start

Ik kan zo ontzettend genieten van het nemen van kijkjes in het leven van anderen. Anderen die hun leven zo goed op de rol hebben. Dan denk ik weleens, en ik dan? Ik heb het leven op goed op de rol. Dat is alleen wel moeilijk om toe te geven. Want wat is dat dan, je leven op de rol hebben? Een leuke baan (check) en gezellig sociaal leven (check) een lieve man (.......searching......) een gezin (voor mij niet perse noodzakelijk) en genieten van je vrije tijd (check).

Als ik het zo op een rijtje heb staan dan heb ik een behoorlijk op rolletjes lopend leven. Nu nog genieten van deze gewone, dagelijkse zaken. Door het schrijven van deze blog, kijk ik bewuster naar de NU dingen, en droom ik niet meer alleen maar weg bij het leven van een ander.