vrijdag 30 maart 2012

Vallende sterren

Sinds september vorig jaar heb ik een nieuw (voor mij dan) duo leren kennen. Ze waren al wat langer bekend in Nederland maar The Voice of Holland zorgde ervoor dat ik ze leerde kennen. Wat zijn ze leuk zo met z'n tweetjes en met de rest, en wat hebben ze stomme liedjes gemaakt! Maar....ik vind dat ze ook erg veel mooie liedjes hebben geschreven. Vallende sterren is er daar één van. Een liedje, geschreven om iedereen te blijven stimuleren om zijn dromen na te jagen.

Over het algemeen zeggen symbolen me vrij weinig, maar sinds ik dit liedje in mijn hart heb gesloten valt mijn blik op sterren; houten sterren, glazen sterren, papieren sterren, ijzeren sterren en nog veel meer sterren.....Sterren op internet vinden mijn weg naar mijn pinterest, heerlijk!
De sterren krijgen een mooi plekje in mijn huis zodat ik me dagelijks af kan vragen: wie ben ik in dit leven om mijn droom op te geven?

donderdag 29 maart 2012

Mooie plant

Groene vingers heb ik niet, toch lukt het me al een aantal jaren om deze mooie schefflera in leven te houden. Toen ik een aantal jaren geleden nog in een klein studiootje woonde, waar de luchtcirculatie niet optimaal was, had ik vaak last van hoofdpijn en verkoudheid. Ik besloot wat aan die luchtvochtigheid te doen, ik kocht een plant. Bij het tuincentrum wisten ze me te vertellen dat deze plant zeer gebruiksvriendelijk was..... en dat klopt. Ze groeit goed met het minimum aan water dat ze van me krijgt. Zo goed dat ik een groter huis voor haar heb moeten kopen. En hier is ze dan:
Kenners zullen zeggen dat ze niet op de goede plaats staat, zo bij het raam. Toch doet ze het hier al jaren goed! Ik ben er blij mee. Niet dat ik dat ga vieren met pokon, want dat is me nog bijgebleven van mijn biologieleraar Rob de Vrind/Vriend niet te veel pokon, daar gaat je plant dood van!

woensdag 28 maart 2012

Lekker actief naar buiten

Actief zijn, daar ontbreekt het bij mij nog wel eens aan. Dat is niet helemaal waar want sinds eind november zwem ik gemiddeld 2x in de week. Maar voor het doel dat ik voor ogen heb (volwassen vrouw met een gezond gewicht!) is dat te weinig. Niet nodig want ik weet dat actief bewegen erg fijn is. Nu het weer langer licht is en weer wat lekkerder weer dacht ik dat het wel weer eens tijd was voor.....
Hardlopen!

dinsdag 27 maart 2012

Inpakken en uitpakken

Op Pinterest heb ik een aantal 'boards' aangemaakt, boards waar ik mooie plaatjes op plaats. Vaak laat i me leiden voor de eerste 'visuele' indruk. Tegenwoordig klik ik door naar de oorspronkelijke bron en dat brengt me bij veel verschillende sites. Wat is het leuk om te ontdekken dat er zo veel mensen, net als ik, van sterren houden of van blauw. En hoe heerlijk is het om rond te snuffelen op sites die volledig in het teken staan van 'organizing'.
Wat ik ook erg leuk vind zijn de links naar de mooie manieren om in te pakken.
En de filmpjes die er over te vinden zijn! Heerlijk!! Het is niet zo dat ik erg materialistisch ben ingesteld maar ik houd gewoon van inpakpapier/cadeautjes/verpakkingen en dat soort dingen. In Engeland hebben ze een groot assortiment inpakmateriaal op kleur vaak, heerlijk om naar te kijken, al die vellen inpakpapier, met bijbehorende lintjes, cadeautasjes of kant en klare cadeaudozen en strikken...ik kan er geen genoeg van krijgen.....

zondag 25 maart 2012

Van zomertijd naar wereldklok

Vanacht is de zomertijd weer ingegaan! Niet dat ik dat gemerkt heb want ik sliep. Ook de klokken in mijn huis hadden mijn hulp nodig om de zomertijd in te laten gaan. Een rondje door het huis was dan ook het eerste dat ik deed.
Gelukkkig zijn het niet zoveel klokken maar ik doe het toch graag secuur. Met name het terughangen vergt van mij, met mijn 1.60 hoog, best wat inspanning. Helaas heb ik vandaag een klok moeten opgeven. Ik kreeg van oma geld voor mijn eerste kamer, dat ik 13 jaar geleden, ik kocht een klok, blauw natuurlijk. Na 26 keer zomertijd/wintertijd en talloze keren goed zetten na lege baterijen heeft hij het vandaag opgegeven. Als ik de klok rechtop houd vallen de wijzers naar beneden. Aangezien het niet de hele dag door half 6 is, heb ik de klok nu opgegeven.
Er ontstond een lege plek aan de muur.....dat is niets.....beetje creatief geweest emt stof en dit is het resultaat.
Nu hangt er een stukje wereld aan de muur.

zondag 18 maart 2012

Treinreis

Het zit me niet mee de afgelopen dagen, ik heb last van een virus infectie aan de luchtwegen, bah! Het is niet dat ik me echt ziek voel ofzo, maar praten is lastig en mijn stem verheffen doet pijn en kost veel kracht. Met mijn baan in het onderwijs is dit dus niet echt fijn, en in de kroeg trouwens ook niet. Inspanning is ook nog niet fijn, dus het zwemmen en het paardrijden heb ik achterwege gelaten de afgelopen week. Advies is om rust te nemen, en zo min mogelijk praten. En dat doe ik dan maar. Ik zoek niemand op, zorg dat ik in zo min mogelijk situaties terecht kom waarin uitgebreid gekletst wordt, ik kluizenaar dit weekend. Nou ja niet echt natuurlijk want ik kan me best in mijn eentje buiten de deur vermaken met mensen zonder dat ik hoef te kletsen.
Ik kocht dus gisteren een boek, voor het boekenweekgeschenk, zodat ik vandaag gratis met de trein kon. Naar:


Ik was er al lang niet meer geweest daar in het zuidelijke puntje van ons land. Het beviel me wel, ga in de zomer vast nog wel eens terug.

donderdag 15 maart 2012

Pinterest

Ik had er al wel van gehoord, van pinterest maar ik wist eigenlijk niet hoe of wat. Ik ben eens gaan kijken op de site.....wat een walhalla aan mooie plaatjes! Snel een account aangemaakt (dat duurde overigens wel wat dagen want je moet jezelf eerst uitnodigen!) en toen, pinnen maar! Ik wist natuurlijk wel dat the world wide web ENORM groot is, maar er gaat weer een wereld voor me open! En ik maar pinnen!
Check it out: blauwgeblokt op pinterest

dinsdag 6 maart 2012