zaterdag 1 januari 2011

Stockholm part II

9 foto's die te maken hebben met mijn tripje naar Stockholm.
 1. Stockhome, een leuke winkel met allerlei hebbedingentjes! Ik kocht er een kadootje voor mijn moeder, een silliconen bakvorm van Rice.
 2. Lagerhaus, staat bekend als de Zweedse HEMA, spulletjes voor van alles en nog wat!
 3. 10 gruppen, 10 Zweedse designers hebben samen een winkel met allerlei stof, tafelzeil, tassen met de meest uit eenlopende dessins.
 4. Gravad lax, een traditioneel Zweeds gerecht, gemarineerde rauwe zalm.
 5. Het Dala paardje, waar ik zo'n fan van ben, kocht het dus in verschillende vormen.
 6. Kottbullar, gehaktballetjes, ook zo'n heerlijk typisch Zweeds gerecht, ik heb het 2 keer gegeten! En als ik de volgende keer bij Ikea ben koop ik een zak voor in de vriezer!
 7. Prinses Victoria is getrouwd en dat is nog overal te zien, bijna net zo vaak als het paardje.
 8. Pear cider, Zweden staat bekend om de dure alcohol. Ook niet overal te koop, kroegen moeten er een speciale vergunning voor hebben, anders mogen ze maar pils tot 3,5% verkopen. Tijdens onze borrel dronk ik pear cider, heerlijk!
 9. Pippi Langkous, ook al zo'n handelsmerk voor Zweden, in iedere winkel wel te zien. Volgende keer ga ik naar Junibacken, een sprookjeshuis voor kinderen met een grote afdeling voor de boeken van Astrid Lindgren.

1 opmerking:

 1. Leuk! Mooi dat we door de links ook even kunnen kijken. Wat een winkel, Stockhome! Staat er al een cursusje Zwøds op de planning? X

  BeantwoordenVerwijderen