woensdag 8 december 2010

De donkere dagen van december.

Het is december, de Sint is weer naar het warme Spanje toe en er is ruimschoots plaats voor kerst 2010. En dat hoeft nu niet zo net van mij. Ik beloof dat dit geen zeurpost wordt maar ik neem even ruimte om mijn gedachten over kerst los te laten.
Met kerst denk ik terug aan gezellig samen zijn met ons gezin. We hebben eens een enquête gedaan over wat we wilde eten met kerst, het werd iets basics en dat is het altijd gebleven. Eten staat bij ons tijdens de kerstdagen niet centraal. We hebben altijd met sinterklaas surprises of een ander sinterklaas spel gedaan. Voor ons dus geen presentjes meer onder de kerstboom, hooguit een heerlijk tijdschrift om tijdens de kerstdagen te lezen. De kerstboom kwam vaak 1 dag van te voren het huis in en kreeg daarna een plekje in de tuin waar het naar terug mocht zo rond 6 januari. Er gingen wel ballen en versiersels in, nu zijn het alleen lichtjes. Mijn kerstherinneringen bestaan uit gezellig samen zijn. En dat is het belangrijkste.
Ik kan genieten van de heerlijke recepten die ik in de Allerhande lees maar het komt bij ons niet op tafel. Genietend bekijk ik de gezellige plaatjes op blogs en in woonbladen maar ook de decoratie blijft achterwege, niet nodig, de aanwezigheid van gezinsleden/familie is decoratie genoeg!
Ik wens iedereen veel voorpret voor kerst 2010, geen stress voor het schitterende diner. Geniet van elkaar!

1 opmerking: